Annonce

Annonce

Det er vigtigt, at børnene får en større forståelse for naturen, og via et nyt digitalt værktøj kan landets skoler og eleverne være med til at give biodiversiteten og de truede arter en hjælpende hånd.

Minister vil have vild natur på skoleskemaet

Friluftsrådet og Miljøministeriet engagerer nu skolerne i kampen for mere vild natur med færdigstrikkede undervisningsmaterialer, der gør det nemt at sætte biodiversitet på skoleskemaet, når skolerne åbner efter sommerferien.

Biodiversiteten er presse, og i øjeblikket arbejder hele 92 danske kommuner for at gøre Danmark vildere, og i kampen om at blive Danmarks vildeste kommune kan de danske skoler få en vigtig rolle.

Friluftsrådet har nemlig samlet materialer på et nyt site, der guider skolerne til at give biodiversiteten og de truede arter en hjælpende hånd på skolernes matrikler – og hjælpe deres kommune op i superligaen af landets vildeste naturkommuner.

"Naturen er i krise, og tusindvis af dyr og planter mangler plads og levesteder i Danmark. Heldigvis er naturen blevet en folkesag, og i fællesskab kan vi vende tilbagegang til fremgang, så naturkrisen ikke skubbes videre til vores børn og børnebørn. Derfor er jeg så glad for, at Friluftsrådet går ind i kampen og engagerer skolerne ved at samle en masse god og gratis undervisningsmateriale om den vilde natur målrettet vores yngre medborgere, så de bliver klædt på til at bidrage til en sprudlende, summende og vild natur," siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Biodiversitet i børnehøjde

På Friluftsrådets nye site kan man finde undervisningsmaterialer fra en række forskellige aktører om den vilde natur målrettet 0. – 9. klasse samt de gymnasiale uddannelser. Eleverne kan blive klogere på alt fra gyvel og grævlinger til marinebiologi i danske farvande.

Den nye hjemmeside skal øge elevernes interesse for natur, biodiversitet og udeliv. Her har en elev fra Friluftsrådets ’Grøn Skole’ fanget en lille vandsalamander.
Den nye hjemmeside skal øge elevernes interesse for natur, biodiversitet og udeliv. Her har en elev fra Friluftsrådets ’Grøn Skole’ fanget en lille vandsalamander.

"Kampen om at blive Danmarks vildeste kommune skal naturligvis også foregå i børnehøjde, for det er en rigtig stærk investering i de kommende generationers interesse for natur, biodiversitet og udeliv. Det er indlysende, at alle borgere skal involveres i at gøre kommunen til Danmarks vildeste, og med sitet håber vi at gøre det så nemt som muligt for skoler og lærere at sætte vild natur på skoleskemaet," siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

Alle kan kvit og frit downloade og bruge undervisningsmaterialerne, der uanset klassetrin skal give eleverne en forståelse for nødvendigheden af at give plads til naturens mange forskellige og hjemmehørende dyre-, plante- og svampearter, der er indbyrdes afhængige af hinanden.

Grøn Skole

  • Friluftsrådets ’Grøn Skole’ er Danmarks største netværk af skoler, der arbejder med bæredygtighed, miljø, natur og friluftsliv.

  • Over 280 skoler, efterskoler, gymnasier, erhvervsskoler, produktionsskoler, højskoler og læreruddannelser er med i den danske del af Grøn Skole-netværket.

Flere artikler fra samme sektion

Coop 365 discount åbner sit bud på fremtidens bæredygtige butik

Biodiversitet og bæredygtighed er tænkt ind på mange niveauer i Coops nye discountbutik, som åbner fredag.

09-08-2022 2 minutter

Meny-kæden sætter ekstra fokus på økologi

Med en 20-siders tilbudsavis med økologiske varer ønsker Meny-kæden at vise, at man ikke behøver at besøge en discountbutik for at finde Ø-mærkede varer til priser, hvor alle kan være med.

09-08-2022 2 minutter Detailhandel

»Historisk« fald i salget af oksekød

Salget af kød - særligt oksekød - er faldet drastisk herhjemme. Også i udlandet er der sket et fald, efter at priserne er steget.

04-08-2022 2 minutter Forbrug,   Detailhandel